A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a NANE Egyesület közleménye

A prostitúcióban érintett nők és gyermekek elleni retorziók kapcsán támogatjuk a SZEXE kezdeményezését: Azonnal szüntessék be a prostitúcióban élők hatósági üldözését.

Felszólítjuk a bűnüldöző szerveket, hogy erőforrásaikat a prostitúció egész rendszerét működtető valódi bűnözőkre irányítsák: üldözzék hatékonyan és eredményesen a futtatókat, a kitartottakat, a kerítőket, a bordélyok üzemeltetőit, az emberkereskedőket és azokat a klienseket, akik kiskorú prostituáltakat vesznek igénybe. Ezen tevékenységeket a hatályos Büntető törvénykönyv üldözni és büntetni rendeli, ellenben magát a prostituáltat – a nemzetközi normákkal összhangban – a magyar jog nem kezeli bűnelkövetőként.

Sajnálatos, hogy a Szabálysértési törvény a nemzetközi egyezmények előírásaival szembe menve mégis a prostituáltat bünteti, akár elzárással is, legyen akár kiskorú is, a prostitúciós rendszernek éppen azt a szereplőjét, aki pedig nem is követ el bűncselekményt.

Hozzászólás

Még több Egyéb
no to

Szexmunkások karácsonya

Nincs hozzászólás

Karafiáth Orsolya a minap a 24.hu-n leírta, hogy a karácsony közeledtével egyre többen veszik igénybe a szexmunkások/prostituáltak

felmeres_cover

Infografika: Szexmunka felmérés 2017

Nincs hozzászólás

Infografikánk bemutatja a 2017-ben több mint 200 szexmunkással felvett felmérésünk erdeményeit munkakörülményeikről és a kívánt változásokról.

SZEXE 17. születésnapfilmbemutatóval, javaslat-csomagunk bemutatásával és beszélgetéssel (1)

SZEXE 17. születésnap

Nincs hozzászólás

Tizenhetedik születésnapunk lesz! Gyertek, ünnepeljetek velünk a Vallai kertben szeptember 14-én este 18 órától! Bemutatjuk az év

sex-trafficking

Hajhúzás helyett érdemi munka kellene: a szexmunkások is elítélik, ahogyan a rendőrség a gyermekprostitúciót kezeli

Nincs hozzászólás

A gyermekek prostitúcióját a szexmunkás érdekvédők üldözendőnek tartják, a magyar hatóságok ugyanakkor nem.

Még érdekelhet: