A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a NANE Egyesület közleménye

A prostitúcióban érintett nők és gyermekek elleni retorziók kapcsán támogatjuk a SZEXE kezdeményezését: Azonnal szüntessék be a prostitúcióban élők hatósági üldözését.

Felszólítjuk a bűnüldöző szerveket, hogy erőforrásaikat a prostitúció egész rendszerét működtető valódi bűnözőkre irányítsák: üldözzék hatékonyan és eredményesen a futtatókat, a kitartottakat, a kerítőket, a bordélyok üzemeltetőit, az emberkereskedőket és azokat a klienseket, akik kiskorú prostituáltakat vesznek igénybe. Ezen tevékenységeket a hatályos Büntető törvénykönyv üldözni és büntetni rendeli, ellenben magát a prostituáltat – a nemzetközi normákkal összhangban – a magyar jog nem kezeli bűnelkövetőként.

Sajnálatos, hogy a Szabálysértési törvény a nemzetközi egyezmények előírásaival szembe menve mégis a prostituáltat bünteti, akár elzárással is, legyen akár kiskorú is, a prostitúciós rendszernek éppen azt a szereplőjét, aki pedig nem is követ el bűncselekményt.

Hozzászólás

Még több Egyéb

Nagykorúvá vált a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

Nincs hozzászólás

Sok szeretettel várunk mindenkit 18. születésnapi rendezvényünkre! Ünnepeljétek velünk a SZEXE nagykorúvá válását! Október 17-én szerdán várunk minden

Egy meleg szexmunkás fiú élete – blog

Nincs hozzászólás

Történetek, gondolatok egy meleg szexmunkás fiútól. Huszonegy éves vagyok, homoszexuális és szexmunkás. Közel három éve vagyok benne

Forrnak az indulatok egy Andrássy úti palota körül

Nincs hozzászólás

„Vagyis talán nem túlzás azt mondani, hogy a Magyar Nők Szövetségében nagyjából az történik, amit Alföldi Andrea

Még érdekelhet: