A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a NANE Egyesület közleménye

A prostitúcióban érintett nők és gyermekek elleni retorziók kapcsán támogatjuk a SZEXE kezdeményezését: Azonnal szüntessék be a prostitúcióban élők hatósági üldözését.

Felszólítjuk a bűnüldöző szerveket, hogy erőforrásaikat a prostitúció egész rendszerét működtető valódi bűnözőkre irányítsák: üldözzék hatékonyan és eredményesen a futtatókat, a kitartottakat, a kerítőket, a bordélyok üzemeltetőit, az emberkereskedőket és azokat a klienseket, akik kiskorú prostituáltakat vesznek igénybe. Ezen tevékenységeket a hatályos Büntető törvénykönyv üldözni és büntetni rendeli, ellenben magát a prostituáltat – a nemzetközi normákkal összhangban – a magyar jog nem kezeli bűnelkövetőként.

Sajnálatos, hogy a Szabálysértési törvény a nemzetközi egyezmények előírásaival szembe menve mégis a prostituáltat bünteti, akár elzárással is, legyen akár kiskorú is, a prostitúciós rendszernek éppen azt a szereplőjét, aki pedig nem is követ el bűncselekményt.

Hozzászólás

Még több Egyéb

Egy meleg szexmunkás fiú élete – blog

Nincs hozzászólás

Történetek, gondolatok egy meleg szexmunkás fiútól. Huszonegy éves vagyok, homoszexuális és szexmunkás. Közel három éve vagyok benne

Fotó: index.hu, Bődey János

Forrnak az indulatok egy Andrássy úti palota körül

Nincs hozzászólás

“Vagyis talán nem túlzás azt mondani, hogy a Magyar Nők Szövetségében nagyjából az történik, amit Alföldi Andrea

no to

Szexmunkások karácsonya

Nincs hozzászólás

Karafiáth Orsolya a minap a 24.hu-n leírta, hogy a karácsony közeledtével egyre többen veszik igénybe a szexmunkások/prostituáltak

Még érdekelhet: