Az önkormányzatok mulasztásos törvénysértésének következményei


Ehhez az érintetteknek nem kell engedélyt kérniük a zóna kijelölést „mellőző” önkormányzatoktól, lévén, hogy e joguk a törvényből(!), s nem pedig a helyi önkormányzat engedélyéből fakad.”

Sajnálatos, hogy a “türelmi zónák” kijelölésének elmaradásából eredő gondokat súlyosítva, a jogbizonytalanságot tovább fokozva a közterületi szexmunkaval érintett települések egyikén sem alkalmaznak a védett övezetek határvonalát megjelenítő térképeket. E körülmény azért aggasztó, mert – “türelmi zónák” hiányában – a közterületi szexmunka kezelését szolgáló szabályok körében – más lehetőség híján – kizárólag a “védett övezetek” védelmét közvetlenül szolgáló szabályok alkalmazására nyílhat módja a rendőrségnek.

Az eljáró rendőrnek pontosan ismernie kell(ene) a védett övezet határvonalát; ilyen ismeretek hiányában – aggálytalanul, az esetek nem kis részében – intézkedni sem tud!

Járhatatlan az a megoldás, miszerint: az adott esetben a rendőr mérőszalaggal a kezében vagy éppen méteresre szabott léptekkel méri le a „védett övezet” határvonalát, s dönt ekként a szabálysértés léte, nem-léte kérdésében.

E pillanatban – „térképek” hiányában – mást aligha tehet. E kényszerű, egyébként a jogalkalmazás zavaraira, hiányosságaira visszavezethető „megoldás” amelyre számos példa felhozható méltatlan a rendőrre, de méltatlan a rendőr helyes mérésében, számításában gyakran reménytelenül bizakodó szexmunkásokra is.

Az önkormányzatok, a türelmi zónák létesítési kötelezettségének megszegésével, „gondoskodtak arról”, hogy az utcai szexmunka Budapesten a város egész területére kiterjedjen, s nem szűnjön meg a védett övezetekben sem.

Hozzászólás

Még több Sajtóközlemények
bimbo ut

Rózsadombi razzia: mi lesz a Bimbó úton talált tajvani áldozatok sorsa?

Nincs hozzászólás

Hétfőn nagyszabású razzia zajlott a Rózsadombon: egy Bimbó úti lakos telefonon kért segítséget a szomszédos házban fogva

women-jail-claudiad

Jogalap nélkül veszik el a gyerekeket, az ombudsman szerint pontosítás szükséges

Nincs hozzászólás

Jogalap nélkül veszik el a gyerekeket, az ombudsman szerint pontosítás szükséges Sok olyan szexmunkás kerül szabálysértési elzárásba

wpi logo

Mire van szüksége a szexmunkásoknak, hogy jobban befolyásolhassák a munkakörülményeiket?

Nincs hozzászólás

A World Policy Journal minden témáját egy Nagy Kérdéssel kezdi, amelynek során különböző szakértőket kérnek fel, hogy

women-prison

Kisgyerekes anyák a fogdán

Nincs hozzászólás

A kép illusztráció. Copyright: Reuters „Múlt hónapban én is ültem hetvenkét órát, hiába mondtam a rendőrnek, hogy

Még érdekelhet: