Inkább szerezzetek egy stricit…

A fenti mondat néhány hete hangzott el Budapest egyik kertvárosi rendőrkapitányságának nyomozója szájából. A nyomozó ezt azoknak a szexmunkásoknak mondta, akik zaklatás és más bűncselekmények miatt tettek feljelentést egyikük volt kliensével szemben.


Mint már említettem, nem szeretek a szexmunkások klienseiről írni, de ismételten kivételt kell tennem. Szexmunkás ügyfeleim többsége szerint vendégeik leginkább az illúziót keresik náluk, mint a különleges pózokat vagy fehérneműket. Azt az illúziót, hogy nekik, a nőnek most ő a legfontosabb.

Természetesen mivel mind emberek vagyunk, nem ritka, hogy valamiféle kölcsönös, vagy egyoldalú vonzalom, szimpátia alakul ki az üzlet során szexmunkás és kliense között, ezt azonban a többség tudja a helyén kezelni és viszonzatlan szimpátia esetén felnőtt módon odébbállni.

Nem úgy a jelen esetben: a fiatalember egyre gyakrabban kereste föl ügyfelem társaságát, akinek ez a vonzódás kezdett egyre terhesebbé válni, így határozottan, de udvariasan megpróbálta leépíteni az úriembert. Emberünk nem vette a lapot, mi több, meg is sértődött, így zaklatni kezdte ügyfelemet, valamint igyekezett minél több információt, adatot és fotót gyűjteni róla.

Ennek során kiderítette kolléganői nevét és telefonszámát is, és mindhármukat zaklatni kezdte. A zaklatás során napi 30-40 sms-t küldött, valamint előfordult olyan, hogy órákig hívogatta őket annak érdekében, hogy más kliensek ne tudják őket elérni. Ez naponta körülbelül 200 telefonhívást jelent.

„Szerelme” képeit hirdető oldalairól is lementette, majd a nevében álhirdetéseket tett föl és közösségi oldalakon álprofilokat hozott létre. A szexmunkás hölgy kolléganőjétől pedig – akiről kiderítette, hogy kicsi gyermeket nevel – azt kérdezte, mennyiért kaphatná meg egy éjszakára a gyermeket (kisfiúról van szó, és szándékosan szépítem a fogalmazásmódot, eredetiben nem így hangzott).

Az érintettek természetesen feljelentést tettek, ám ahogy az lenni szokott, gyors reakcióra nem számíthattak a rendőrség részéről. Akkor kezdett csak el cselekedni a rendőrség, amikor a férfi megjelent a szexmunkások munkahelyén és késsel, illetve lőfegyverrel fenyegette őket. Ekkor pár órára őrizetbe került, ezalatt a rendőrség kihallgatta a szexmunkásokat – ennek során hangzott el a már idézett mondat.

A rendőrség a tanúvallomások után haladéktalanul házkutatást tartott – a szexmunkásoknál. Az elkövető ugyanis „viszonzásul” úgy tanúskodott, hogy a három lány egyike a többi futtatója. Ilyen komoly bűncselekmény gyanúja esetén pedig azonnal intézkedni kell, a zaklatás, életveszélyes fenyegetés és pedofília ehhez képest semmi ugyebár, hiszen az elkövető azóta is szabadlábon védekezik.

Tegnap ismét kint járt a lányok lakásánál egy barátjával. A kisgyermekes anyáról pedig lakcímét és autója rendszámát is kiderítette…

Makó Klaudia, 2017

Hozzászólás

Még több JogJogsegély történetek - Makó Klaudia blogja

Egymásnak ellentmondó állítások

Nincs hozzászólás

„Az egymásnak ellentmondó rendőri és panaszosi állítások miatt nem lehet megnyugtatóan állást foglalni atekintetben, hogy a rendőrök

A prostitúciós célú emberkereskedelemről

Nincs hozzászólás

2018 végén a Legfőbb Ügyész körlevelet bocsátott a prostitúciós célú emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyészi, nyomozási és vádelőkészítési feladatokról.

Emberkereskedelem hazánkban

1 hozzászólás

2018 decemberének végére a vád előkészítéséért és a vádképviseletért felelős ügyészség iránymutatást adott ki, melyben úgy döntöttek, hogy a 2005-2013. között hatályba lépett nemzetközi és uniós irányelveket a hazai, szexuális célú emberkereskedelmi ügyekben is alkalmazzák.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Távoltartás

Nincs hozzászólás

Épp egy éve számoltam be a szexmunkásokat zaklató kliens esetéről. Ekkor még tehetetlennek éreztük magunkat a hasonló

Még érdekelhet: