Mai írásomnak is egy szexmunkás a főszereplője, de arra kérem a kedves olvasókat, fogadják el, hogy a leírt esetek – nemcsak ez – bárkivel bármikor megtörténhetnének. Még akkor is, ha nem szexmunkás az illető…

Ügyfelünk devizahiteles adósságcsapdába került – ezek a banki szerződések sok-sok külön bejegyzést érdemelnének ugyan, de mai témánk nem ez. Mivel nem tudta fizetni a hitelt, Éva lakását az erre kijelölt állami cég vásárolta meg, ő pedig visszabérelte tőlük.

Történt azonban, hogy jó szomszédjának nagytestű kutyái átmásztak a kertjébe és komoly kárt okoztak ott – állami tulajdont rongáltak ugyebár; majd ügyfelem kicsi kutyáját is elpusztították. Az ügyfél szeretett volna békésen megegyezni a szomszéddal és csak annyit kért, a megrongált kerítést és házfalat javítsa ki. Miután a szomszéd ezt visszautasította, az ügyfél birtokvédelmi eljárásban keresett és kapott is igazságot.

Sajnos innentől azonban a szomszédi viszony megromlott a felek között. A szomszéd azóta folyamatosan figyeli ügyfelem házát, regisztrálja a hozzá érkező vendégeket, autójukat megrongálja, a kerítést festékszóróval, obszcén feliratokkal díszíti. Emellett az állami cég felé több bejelentést is tett ügyfelemmel szemben.

Hála a kedves szomszédnak, ügyfelem és sérült gyermeke, valamint idős édesanyja félő, hogy az utcára kerülnek, mivel már megkapták a tulajdonostól – az államtól – a felmondás előtti felszólítást.

A szomszédjogi viták és eljárások mindig érzelmektől túlfűtöttek és különösen igaz rájuk az, hogy a jegyző, vagy a bíróság nem fog tudni teljesen és tökéletesen igazságot tenni. Épp ezért lenne jó megmaradni embernek és átgondolni, milyen messzire szabad elmennünk egy másik ember életének háborgatásában…

Makó Klaudia, 2017

Hozzászólás

Még több Jogsegély történetek - Makó Klaudia blogja

Egymásnak ellentmondó állítások

Nincs hozzászólás

„Az egymásnak ellentmondó rendőri és panaszosi állítások miatt nem lehet megnyugtatóan állást foglalni atekintetben, hogy a rendőrök

A prostitúciós célú emberkereskedelemről

Nincs hozzászólás

2018 végén a Legfőbb Ügyész körlevelet bocsátott a prostitúciós célú emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyészi, nyomozási és vádelőkészítési feladatokról.

Emberkereskedelem hazánkban

1 hozzászólás

2018 decemberének végére a vád előkészítéséért és a vádképviseletért felelős ügyészség iránymutatást adott ki, melyben úgy döntöttek, hogy a 2005-2013. között hatályba lépett nemzetközi és uniós irányelveket a hazai, szexuális célú emberkereskedelmi ügyekben is alkalmazzák.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Távoltartás

Nincs hozzászólás

Épp egy éve számoltam be a szexmunkásokat zaklató kliens esetéről. Ekkor még tehetetlennek éreztük magunkat a hasonló

Még érdekelhet: