szomszéd

Mai írásomnak is egy szexmunkás a főszereplője, de arra kérem a kedves olvasókat, fogadják el, hogy a leírt esetek – nemcsak ez – bárkivel bármikor megtörténhetnének. Még akkor is, ha nem szexmunkás az illető…

Ügyfelünk devizahiteles adósságcsapdába került – ezek a banki szerződések sok-sok külön bejegyzést érdemelnének ugyan, de mai témánk nem ez. Mivel nem tudta fizetni a hitelt, Éva lakását az erre kijelölt állami cég vásárolta meg, ő pedig visszabérelte tőlük.

Történt azonban, hogy jó szomszédjának nagytestű kutyái átmásztak a kertjébe és komoly kárt okoztak ott – állami tulajdont rongáltak ugyebár; majd ügyfelem kicsi kutyáját is elpusztították. Az ügyfél szeretett volna békésen megegyezni a szomszéddal és csak annyit kért, a megrongált kerítést és házfalat javítsa ki. Miután a szomszéd ezt visszautasította, az ügyfél birtokvédelmi eljárásban keresett és kapott is igazságot.

Sajnos innentől azonban a szomszédi viszony megromlott a felek között. A szomszéd azóta folyamatosan figyeli ügyfelem házát, regisztrálja a hozzá érkező vendégeket, autójukat megrongálja, a kerítést festékszóróval, obszcén feliratokkal díszíti. Emellett az állami cég felé több bejelentést is tett ügyfelemmel szemben.

Hála a kedves szomszédnak, ügyfelem és sérült gyermeke, valamint idős édesanyja félő, hogy az utcára kerülnek, mivel már megkapták a tulajdonostól – az államtól – a felmondás előtti felszólítást.

A szomszédjogi viták és eljárások mindig érzelmektől túlfűtöttek és különösen igaz rájuk az, hogy a jegyző, vagy a bíróság nem fog tudni teljesen és tökéletesen igazságot tenni. Épp ezért lenne jó megmaradni embernek és átgondolni, milyen messzire szabad elmennünk egy másik ember életének háborgatásában…

Makó Klaudia, 2017

Hozzászólás

Még több Jogsegély történetek - Makó Klaudia blogja
erőszak_rendőr

Inkább szerezzetek egy stricit…

Nincs hozzászólás

A fenti mondat néhány hete hangzott el Budapest egyik kertvárosi rendőrkapitányságának nyomozója szájából.

mother

Egy aggódó apuka

Nincs hozzászólás

A kedves olvasók nyilván tudják, hogy eddig soha nem írtam a szexmunkások klienseiről, azonban most van két

sorosplakát

Tilos szexelni a vizes vébé alatt

Nincs hozzászólás

Törvényt hozott a 9. kerületi rendőrkapitány, amely kimondja, hogy a szexmunkások a vizes vb ideje alatt nem

sokkoló-gyerekrajz-6

Fekete család

Nincs hozzászólás

Virág tél közepén, az év korai, leghidegebb hónapjában keres föl. Nagyon csinos, fiatal nő, alig 26 éves.

Még érdekelhet: