Hazai és nemzetközi együttműködések

SZEXE fontosnak tartja, hogy mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten partnerségeket kössön, hogy a szexmunkások, köztük roma, LMBT közösséghez tartozók, egyedülálló anyák és más veszélyeztetett csoportok érdekeit hatékonyan képviseljük.

Magyarországi partnereink:

CAF logo

 

Civil Aids Fórummal (CAF) együttműködésben valósitjuk meg a Civilek a megbélyegzés ellen – HIV/AIDS kampány a legsérülékenyebb csoportok körében című EGT/Norvég Civil Alap által támogatott projektünket. A projekt rövid távú célja, hogy a HIV/AIDS területén tapasztalható krízisállapotot felszámolja (növekvő fertőzöttség, csökkenő szűrésszám, el nem ért célcsoportok kiszorulása a prevencióból) és a negatív tendenciákat visszafordítsa. Ennek érdekében célkitűzésünk, hogy a legnehezebben elérhető célcsoportok megszólításában tapasztalattal rendelkező szervezetek az állami szolgáltatókkal és egymással együttműködésben hatékonyabb és a célcsoportok igényeire jobban reflektáló szolgáltatásokat biztosítsanak, melyek vidéken is elérhetőek, és megerősítsék a helyi önkéntesek/peer segítők kapacitásait, akik a kampányszerű szűrések után is kiemelt szerepet képesek játszani a szolgáltatások monitorozásában, szűrésszervezésben és peer tanácsadásban.

CAF tagszervezetei:

  • Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálat
  • Dél-Alföldi Meleg Baráti Kör
  • Együtt Oktatási Alapítvány
  • Háttér Társaság
  • Magyar LMBT Szövetség
  • Magyar Nők Szövetsége
  • Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

logo mnsz

A Magyar Nők Szövetségével közös rendezvényeket szervezünk, hogy felhívjuk a női szexmunkások elleni jogsértésekre es strukturális erőszakra a női szervezetek es közvélemény figyelmét.

2015. februárjaban a Magyar Nők Szövetsége épületében tartottuk sajtótájékoztatónkat:

Türelmetlenül követelik a türelmi zónákat a magyar szexmunkások Vs.hu

Börtönökbe zsúfolják a szexmunkásokat Abcug

tvlogo

TransVanilla Transznemű Egyesület a a transz, a dzsender-nonkonform és az interszex emberek érdekeit képviseli az élet minden területén. Információt cserélünk, közös projekteket tervezünk a transz szexmunkások megszólítására és elérésére.

helsinki

A Helsinki Bizottsággal együtt dolgozunk a szexmunkások jogvédelmén, pl. amikor elzárással büntetnek olyan szabálysértést elkövető szexmunkásokat, akik gyereküket egyedül nevelő anyák, holott ezt jogszabály tiltja. A szabálysértésekről szóló törvény az elzárást kizáró okok között sorolja fel, ha valaki a terhesség negyedik hónapját elérő nő vagy tizennegyedik életévét be nem töltött gyerekét egyedül nevelő szülő.

 

Nemzetközi partnereink:

Tagjai vagyunk a következő szervezeteknek, akikkel közösen valósítunk meg projekteket és lépünk fel európai és globális szinten a szexmunkások kirekesztése ellen:

ICRSE logo

swan_logonswp logo

 

 

 

Hozzászólás