Civil Klub – vetítés és kerekasztal-beszélgetés

A Civil Klub első témája a szexmunka, első bemutatott szervezet a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE), és az aktualitása a december 17-ei a szexmunkások ellen elkövetett erőszak visszaszorításának világnapja.

A program első felében levetítjük a K1 című filmet.

K – magyar dokumentumfilm, 90 perc, 1988
Dobray György filmje a nyolcvanas évek magyar valóságába kalauzol minket. Olyan valóságba ahová az akkori rendszer nem akarta, hogy a polgárok belássanak. Ez egy őszinte film a szexmunkásokról, akiről addig soha nem készült ennyire tiszta alkotás.

Meghívott vendégeink: Földi Ágnes – elnök (SZEXE), Makó Klaudia – jogász (SZEXE), és Montvai Hanna – projekt asszisztens (SZEXE);
akik bemutatják a szervezetüket, tevékenységüket. Továbbá beszélgetünk a film kapcsán, hogy a rendszerváltozás óta mi változott és mi nem a szexmunkások helyzetét illetően, illetve a kriminalizációról, diszkriminációról és a a szexmunkások ellen elkövetett erőszak visszaszorításának világnapjáról.

Az esemény, mint a TámPONT összes programja ingyenes, de adományokat elfogadunk amelyet a közösségi tér fenntartására és további rendezvények szervezésére fordítunk. Köszönjük!

Az esemény nyilvános.

Hozzászólás

Még több Kezdőképek

Emberkereskedelem hazánkban

1 hozzászólás

2018 decemberének végére a vád előkészítéséért és a vádképviseletért felelős ügyészség iránymutatást adott ki, melyben úgy döntöttek, hogy a 2005-2013. között hatályba lépett nemzetközi és uniós irányelveket a hazai, szexuális célú emberkereskedelmi ügyekben is alkalmazzák.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Szakpolitikai ajánlások

2 hozzászólás

Javaslatcsomagunk bemutatja azokat a közép- és hosszútávú (3 illetve 10 éves időtávra vonatkozó) ajánlásokat, melyek jelentősen hozzájárulnának a szexmunkások munka- és életkörülményei terén a pozitív változásokhoz.

Szexmeló gyorstalpaló videó

Nincs hozzászólás

A Zöld Pókkal 2017 során készítettünk egy filmet a hazai szexpiaci helyzetről.

Még érdekelhet: