Albánia: médiaérzékenyítő tréning

2010. május 29-én kezdetét vette a SWAN médiaérzékenyítő tréningje Tiranában, Albániában. Genci és Enkelejda az Aksion Plustól voltak vendéglátóink gyönyörű városukban. A rendezvényen Magyarország, Csehország, Bulgária, Montenegró, Albánia és Lettország szexmunka projektjeinek képviselői vettek részt, továbbá szexmunkások Magyarországról, Albániából és Bulgáriából.

 

Az érzékenyítést Miklósi Gábor, a SWAN-nak dolgozó magyar újságiró, ill. Katerina Partinova, a macedón HOPS és Anna-Louise Crago, a SWAN szexmunkások jogaival foglalkozó konzulense tartotta, mely felállás rendkívül sikeresnek bizonyult. Gábor praktikus javaslatait intenzív beszélgetés követte, melynek keretein belül a résztvevők jobban megismerhették a szexmunkásokhoz kötődő témákat a média szemszögéből. Katerina tapasztalataiban, melyek a macedón médiaetikai kérdésekhez és érzékenyítő tréningekhez kötődtek, sok résztvevő saját tapasztalataira ismert.

 

A szemináriumon résztvevő szexmunkások is számos rossz tapasztalatról számoltak be a médiaszereplések kapcsán, azonban láthatóan optimistán távoztak a szemináriumról. Bár tudatában voltak annak, hogy egy nap alatt nem változtatható meg az újságírók hozzáállása, mégis remélik, hogy az érzékenyítő tréningek kis, de jelentős változásokat hozhatnak.

 

Aksion Plus http://www.aksionplus.net/
Kapcsolat: Genci Mucolarri gencaxionp@albmail.com

 

Hozzászólás

Még több Partnereink tájékoztatói

Közös fellépéssel a szabálysértési rendszer megváltoztatásáért

Nincs hozzászólás

„Ment, mendegélt az ember, és elérte a zebrát. Ám a zebrát épp újrafestették, ezért úgy döntött, hogy

Miért nem jó kriminalizálni a szexmunkát?

Nincs hozzászólás

Az Amnesty International a héten egy nagyon fontos álláspontot fogadott el Dublinban arról, hogy a szexmunkát (vagy

A svéd modell Interjú Pye Jacobsson szexmunkással, aktivistával

Nincs hozzászólás

A svéd modell Interjú Pye Jacobsson szex-munkással, aktivistával.   Pye: Pye Jacobsson a nevem, és 21 éve

Interjú Carol Leigh amerikai szexmunkás aktivistával

Nincs hozzászólás

Interjú Carol Leigh amerikai szexmunkás aktivi0stával: globális szexmunkaellenes jogalkotás   Az Egyesült Államok kormánya előirja a HIV/AIDS

Még érdekelhet: