Mit tehet a törvény őre?

Tájékoztató füzet a rendőri intézkedésekről, kényszerítő eszközökről és ahivatalos eljárásban való bántalmazásról.

A Magyar Helsinki Bizottság tájékoztató füzetéből megismerhetők a rendőrikényszerintézkedések alapvető szabályai, azon jogorvoslatok, melyeket azállampolgárok igénybe vehetnek, ha úgy érzik, jogsérelem érte őket rendőriintézkedés során. A füzetben szerepel néhány, a témával kapcsolatos hasznosgyakorlati tanács is annak érdekében, hogy megelőzhetők legyenek arendőrökkel kialakuló konfliktusok, illetve milyen magatartást tanácsosjavasolni akkor, ha mégsem sikerült a bajt elkerülni.
A kiadvány megjelenését az Európai Unió Phare programja és a NyíltTársadalom Intézet (Open Society Institute) támogatta.

Mit tehet a törvény őre
Cím: Mit tehet a törvény őre
Cimke: Mit tehet a törvény őre
Fájl neve: mitehetatorvore.pdf
Méret: 292 KB

Hozzászólás

Még több Jog

Egymásnak ellentmondó állítások

Nincs hozzászólás

„Az egymásnak ellentmondó rendőri és panaszosi állítások miatt nem lehet megnyugtatóan állást foglalni atekintetben, hogy a rendőrök

A prostitúciós célú emberkereskedelemről

Nincs hozzászólás

2018 végén a Legfőbb Ügyész körlevelet bocsátott a prostitúciós célú emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyészi, nyomozási és vádelőkészítési feladatokról.

Emberkereskedelem hazánkban

1 hozzászólás

2018 decemberének végére a vád előkészítéséért és a vádképviseletért felelős ügyészség iránymutatást adott ki, melyben úgy döntöttek, hogy a 2005-2013. között hatályba lépett nemzetközi és uniós irányelveket a hazai, szexuális célú emberkereskedelmi ügyekben is alkalmazzák.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Távoltartás

Nincs hozzászólás

Épp egy éve számoltam be a szexmunkásokat zaklató kliens esetéről. Ekkor még tehetetlennek éreztük magunkat a hasonló

Még érdekelhet: