TÁMOP-251 1. PEJ tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása

2009 július 30-án a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete sajtótájékoztatót tartott  a budapesti Vénhajó Étteremben.

Az úgynevezett sajtóreggeli az első volt abban a sajtótájékoztató sorozatban, amely során az egyesület a médiával ismerteti a TÁMOP 2.5.1.„Szervezetfejlesztés egy speciális okok miatt hátrányos helyzetű társadalmi csoport érdekeinek védelmében” című pályázat keretében megvalósított tevékenységeit, eredményeit és hosszú távú céljait.

A rendezvényen a média munkatársai szép számmal képviseltették magukat, amely jól szemlélteti a projekt létjogosultságát.

Az esemény során az egyesület elnöke beszámolt arról, hogy a projektnek köszönhetően egyre többen válnak egyéni vállalkozóvá a szex-munkások között, valamint bejelentette, hogy az egyesület neve a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületéről, Magyarországi Szex-munkások Érdekvédelmi Egyesületére változik.

A névváltoztatás hátterében az áll, hogy a „szexmunkástal” ellentétben a „szex-munkás” kifejezés nincs megbélyegezve negatív jelentéssel, és magába foglalja az összes szexuális jellegű munkát, nem csak a szexmunkat.

Ezt követően az egyéni vállalkozóvá válás pénzügyi és könyvelési oldaláról beszélt Kisfaludy Mónika az egyesület pénzügyi munkatársa, majd pedig Dr. Árva Tamás az egyesület ügyvédje tájékoztatta a jelenlévőket a TÁMOP projekt során létrehozott jogsegélyszolgálat munkájával kapcsolatban.

A sort a szakértők között Dr Borai Ákos jogász zárta, aki rövid ismertetőt tartott a projekt keretei között megvalósuló emberkereskedelem ellenes tréningről, amelyben a az egyesület munkatársai és szakértői részesülnek.

A sajtóreggeli végén a média képviselői interjút készíthettek az egyesület munkatársaival, szakértőivel, valamint a rendezvényre meghívott szex-munkásokkal.

Hozzászólás

Még több Korábbi projektjeink

KAB-ME-13-B-14039 azonosító számú, „Kábítószer-prevenciós program szexmunkások részére” című pályázat

Nincs hozzászólás

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete 2014. január 01. és 2014. június 30. között valósítja meg a KAB-ME-13-B-14039 azonosító

Kábítószer prevenciós programunk

Nincs hozzászólás

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete 2012. január 02. és 2012. május 30. között valósítja meg a KAB-ME-11-C-3306 azonosító

HIV/AIDS megelőzés a szexmunkások körében

Nincs hozzászólás

A pályázat címe: HIV/AIDS megelőzés a szexmunkások körében A projekt globális célja: csökkenjen a Humán Immundeficiencia Vírus

Egészségre nevelő és szemléletformáló projektünk

Nincs hozzászólás

Program megnevezése: Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Kódszám: TÁMOP-6.1.2/AKMR/09/1 Cím: Egeszsegfejlesztes Cimke:

Még érdekelhet: