A SWAN és a Nyílt Társadalom Intézet stratégiai találkozója Budapesten

2010 márciusa sok SWAN (www.swannet.org) tag számára mozgalmasnak bizonyult. A Tais Plus kirgiz, a Legalife ukrán és az orosz Humanitarian Action szervezet a SWAN titkárságával együtt részt vett a Nyílt Társadalom Intézet 5 napos tréningjén, melynek központi témája az érdekérvényesítő videók készítése volt.

 

A tréninget a Witness nevű szervezet (http://www.witness.org/) állította össze a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) magyar szervezettel és a Nyílt Társadalom Intézettel közösen.

 

A tréning 23 emberi jogi aktivistát hozott össze azzal a céllal, hogy egy hatékony érdekérvényesítő eszközzel és annak használatával ismertesse meg őket, mely által képessé válnak hangot adni olyan közösségek véleményének, akiknek enélkül kevés esélyük van érdekeiket képviselniük. A részvevő megállapodtak, hogy elkészítik első kisfilmjeiket a bécsi AIDS konferenciára, és ezáltal az emberi jogokra és a HIV-vel kapcsolatos ügyekre irányítják a figyelmet. A videók a Now More Than Ever honlapon is elérhetők lesznek (http://hivhumanrightsnow.org/).

 

A tréning lehetőséget biztosított az aktív tanulásra, az ötletek megosztására. A résztvevők megtanulhatták, hogyan használják stratégiailag a kisfilmeket, hogyan készítsenek történetközpontú videókat az azonnali érdekérvényesítésért, hogyan döntsenek megfelelően a biztonsági és tartalmi kérdésekben. Szintén lehetőségük nyílt arra, hogy megvitassák, hogyan lehet megcélozni az elérni kivánt közönséget, és azt, hogy bizonyítékként hogyan használhatják ezen videókat.

 

A videotréninget  egy SWAN stratégiai találkozó követte, melyre 3 más SWAN tag is érkezett (Siberian Initiative (Oroszország), JAZAS (Szerbia) and HOPS (Macedónia)). A részletes stratégia jelenleg kialakítás alatt áll, azt azonban elárulhatjuk, hogy fő eleme a hálózat kibővítése Közép- és Kelet-Európában.

 

Hozzászólás

Még több Partnereink tájékoztatói

Közös fellépéssel a szabálysértési rendszer megváltoztatásáért

Nincs hozzászólás

„Ment, mendegélt az ember, és elérte a zebrát. Ám a zebrát épp újrafestették, ezért úgy döntött, hogy

Miért nem jó kriminalizálni a szexmunkát?

Nincs hozzászólás

Az Amnesty International a héten egy nagyon fontos álláspontot fogadott el Dublinban arról, hogy a szexmunkát (vagy

A svéd modell Interjú Pye Jacobsson szexmunkással, aktivistával

Nincs hozzászólás

A svéd modell Interjú Pye Jacobsson szex-munkással, aktivistával.   Pye: Pye Jacobsson a nevem, és 21 éve

Interjú Carol Leigh amerikai szexmunkás aktivistával

Nincs hozzászólás

Interjú Carol Leigh amerikai szexmunkás aktivi0stával: globális szexmunkaellenes jogalkotás   Az Egyesült Államok kormánya előirja a HIV/AIDS

Még érdekelhet: