Speciális okok miatt hátrányos élethelyzetben lévő személyek vállalkozóvá válásának elősegítése

Célcsoport:

Közvetlen célcsoport: 110 fő szex munkás.

 

A társadalmi tényezők: Budapesten jelenleg kb. 7-9000 szexmunkás dolgozik. Magyarországon a szexmunkások száma meghaladja a 15 000 főt, mely szám a turistaszezon beköszöntével tovább emelkedik.

 

Amennyiben a szexmunkások vállalkozást indíthatnának, lehetőségük nyílna arra, hogy adófizető állampolgárként megfelelő egészségügyi szolgáltatásokban és nyugdíjjuttatásban részesüljenek. A szex munka munkaként való elfogadása jelentősen javítana a szexmunkások emberi jogainak érvényesítésében.

 

A szex munkásokkal a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete folyamatosan, hosszú idelye tartja a kapcsolatot, s számos egészségügyi, jogi és oktatási projekt megvalósításával törekszik életminőségük javulására.

 

Pályázati azonosítószám: HEFOP-1.3.1-06/1.-2006-10-0003/2.0

Projekt megvalósítási ideje: 12 hónap

 

Projekt tevékenységek:

 

1. Előkészítő szakasz

1.1 A célcsoport toborzása, kiválasztása

1.2 A szolgáltatással kapcsolatos igények felmérése

1.3 A tanácsadási tevékenység előkészítése

1.4 A projekt megvalósításában résztvevők felkészítése

 

2. Szolgáltatási szakasz

2.1 A célcsoport tanácsadásba való folyamatos bevonása, projektben tartása, motiválása: A célcsoport előkészítő szakaszban meghatározott tervek szerinti felkeresése, a kérdéseik megválaszolása, utánkövetés.

2.2 Vállalkozásindításhoz és működtetéshez szükséges üzleti, pénzügyi, jogi, számviteli típusú vállalkozásfejlesztési tanácsadási tevékenység (alapszintű tanácsadás és információnyújtás): A szakértők a szexmunkások vállalkozásindításához és működtetéséhez szükséges alapszintű szükséges üzleti, pénzügyi, jogi, számviteli ismereteket nyújtanak.

2.3 Kommunikációs tevékenység, kiadványok készítése

A kommunikációs tevékenység többirányú:

Belső kommunikáció a projekt megvalósítói közt (projekt értekezletek)

Belső kommunikáció a projekt megvalósítói és a célcsoport között, beleértve a célcsoporton belüli, a vállalkozások indításával és működtetésével kapcsolatos információs hálózat kialakítását. Az információs hálózat lényege a tapasztalatok cseréje, a peer mentorok szerepének növelése a célcsoport segítésére.

Külső kommunikáció: a projekt eredményeinek közzététele a sajtó és a közvélemény számára.

 

3. Záró szakasz

 

 

 

Hozzászólás

Még több Korábbi projektjeink

KAB-ME-13-B-14039 azonosító számú, „Kábítószer-prevenciós program szexmunkások részére” című pályázat

Nincs hozzászólás

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete 2014. január 01. és 2014. június 30. között valósítja meg a KAB-ME-13-B-14039 azonosító

Kábítószer prevenciós programunk

Nincs hozzászólás

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete 2012. január 02. és 2012. május 30. között valósítja meg a KAB-ME-11-C-3306 azonosító

HIV/AIDS megelőzés a szexmunkások körében

Nincs hozzászólás

A pályázat címe: HIV/AIDS megelőzés a szexmunkások körében A projekt globális célja: csökkenjen a Humán Immundeficiencia Vírus

Egészségre nevelő és szemléletformáló projektünk

Nincs hozzászólás

Program megnevezése: Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Kódszám: TÁMOP-6.1.2/AKMR/09/1 Cím: Egeszsegfejlesztes Cimke:

Még érdekelhet: