Ha van sapka azért, ha nincs azért büntetlek meg!

Az intézkedés az alábbiak alapján zajlott le:

 

A rendőrjárőrök közölték az eljárás alá vont személlyel, hogyha az általuk kiállított helyszíni bírságról szóló nyomtatványt nem írja alá, akkor előállítják.

 

Az eljárás alá vont személy, a rendőrjárőrök „nyomására” aláírta a 2030120992730 számú helyszíni bírság kiszabásáról szóló nyomtatványt (klikk ide). . A szabálysértési tényállás szerint az eljárás alá vont személy… ”közterületen szeszesitalt (rövid) fogyasztott” … .

 

A rendőrjárőrök ennek ellenére, 12 óra 55 perckor előállították. Az előállítás célját nem közölték, azt 13 óra 20 perckor szűntették meg.

 

Egyesületünk a szexmunkások közötti ártalomcsökkentő, szociális munkát végzett Kecskeméten és ekkor értesült a fenti eseményekről.

 

Az érintett személyt véralkohol vizsgálat lefolytatása céljából, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházába kísértük. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának központi laboratóriumában, 14 óra 40 perckor lefolytatott, 0301-2-5011 sorszámon történő véralkohol vizsgálat megállapította, hogy az eljárás vont személy vérében meghatározható etilalkohol szintje 0.0, azaz nulla egész nulla mmol/l (klikk ide).

 

A fentiek jól példázzák, hogy az intézkedő rendőrjárőrök folyamatosan, új „ötletekkel” akarják jogszerűvé tenni a szexmunkások ellen indított szabálysértési eljárásokat. Az intézkedő rendőrjárőrök fantázia gazdagságát bizonyítja, hogy a nem létező italfogyasztás megállapításakor, még azt is látni vélték, hogy az eljárás alá vont – a tényállás megállapítását idézve – „rövid” szeszesitalt fogyasztott.

 

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség Ny.149/2008. számú határozata;

„A közterületen történő szeszesital fogyasztás szabálysértést valósít meg anélkül is, hogy az alkoholt fogyasztó személy vérében ez kimutathatóvá válna.

Az ügyészségi nyomozásban beszerzett bizonyítékok (…) nem támasztják alá bármely intézkedő rendőrrel szemben igazságszolgáltatás elleni, vagy hivatali bűncselekmény megalapozott gyanúját, noha azt kétséget kizáróan cáfolni sem lehetséges a feljelentésben foglaltakra tekintettel.

 

Hozzászólás

Még több Sajtóközlemények

Egymásnak ellentmondó állítások

Nincs hozzászólás

„Az egymásnak ellentmondó rendőri és panaszosi állítások miatt nem lehet megnyugtatóan állást foglalni atekintetben, hogy a rendőrök

A prostitúciós célú emberkereskedelemről

Nincs hozzászólás

2018 végén a Legfőbb Ügyész körlevelet bocsátott a prostitúciós célú emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyészi, nyomozási és vádelőkészítési feladatokról.

Jogellenes előállítási gyakorlat – a Független Rendészeti Panasztestület új állásfoglalása

Nincs hozzászólás

Praxisunkban rengeteg ügyfél számol be nap mint nap elszenvedett rendőri visszaélésekről, akár arról, hogy milyen hangnemben beszéltek

SZEXE: Ne írj alá bármit! A hatóság hibáit a szexmunkásoknak kell korrigálni

Nincs hozzászólás

A rendőrök időnként maguk sem ismerik a jogszabályt, ezért a SZEXE arra biztatja a szexmunkásokat és prostituáltakat,

Még érdekelhet: