Ha van sapka azért, ha nincs azért büntetlek meg!

Az intézkedés az alábbiak alapján zajlott le:

 

A rendőrjárőrök közölték az eljárás alá vont személlyel, hogyha az általuk kiállított helyszíni bírságról szóló nyomtatványt nem írja alá, akkor előállítják.

 

Az eljárás alá vont személy, a rendőrjárőrök „nyomására” aláírta a 2030120992730 számú helyszíni bírság kiszabásáról szóló nyomtatványt (klikk ide). . A szabálysértési tényállás szerint az eljárás alá vont személy… ”közterületen szeszesitalt (rövid) fogyasztott” … .

 

A rendőrjárőrök ennek ellenére, 12 óra 55 perckor előállították. Az előállítás célját nem közölték, azt 13 óra 20 perckor szűntették meg.

 

Egyesületünk a szexmunkások közötti ártalomcsökkentő, szociális munkát végzett Kecskeméten és ekkor értesült a fenti eseményekről.

 

Az érintett személyt véralkohol vizsgálat lefolytatása céljából, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházába kísértük. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának központi laboratóriumában, 14 óra 40 perckor lefolytatott, 0301-2-5011 sorszámon történő véralkohol vizsgálat megállapította, hogy az eljárás vont személy vérében meghatározható etilalkohol szintje 0.0, azaz nulla egész nulla mmol/l (klikk ide).

 

A fentiek jól példázzák, hogy az intézkedő rendőrjárőrök folyamatosan, új „ötletekkel” akarják jogszerűvé tenni a szexmunkások ellen indított szabálysértési eljárásokat. Az intézkedő rendőrjárőrök fantázia gazdagságát bizonyítja, hogy a nem létező italfogyasztás megállapításakor, még azt is látni vélték, hogy az eljárás alá vont – a tényállás megállapítását idézve – „rövid” szeszesitalt fogyasztott.

 

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség Ny.149/2008. számú határozata;

„A közterületen történő szeszesital fogyasztás szabálysértést valósít meg anélkül is, hogy az alkoholt fogyasztó személy vérében ez kimutathatóvá válna.

Az ügyészségi nyomozásban beszerzett bizonyítékok (…) nem támasztják alá bármely intézkedő rendőrrel szemben igazságszolgáltatás elleni, vagy hivatali bűncselekmény megalapozott gyanúját, noha azt kétséget kizáróan cáfolni sem lehetséges a feljelentésben foglaltakra tekintettel.

 

Hozzászólás

Még több Sajtóközlemények
bimbo ut

Rózsadombi razzia: mi lesz a Bimbó úton talált tajvani áldozatok sorsa?

Nincs hozzászólás

Hétfőn nagyszabású razzia zajlott a Rózsadombon: egy Bimbó úti lakos telefonon kért segítséget a szomszédos házban fogva

women-jail-claudiad

Jogalap nélkül veszik el a gyerekeket, az ombudsman szerint pontosítás szükséges

Nincs hozzászólás

Jogalap nélkül veszik el a gyerekeket, az ombudsman szerint pontosítás szükséges Sok olyan szexmunkás kerül szabálysértési elzárásba

wpi logo

Mire van szüksége a szexmunkásoknak, hogy jobban befolyásolhassák a munkakörülményeiket?

Nincs hozzászólás

A World Policy Journal minden témáját egy Nagy Kérdéssel kezdi, amelynek során különböző szakértőket kérnek fel, hogy

women-prison

Kisgyerekes anyák a fogdán

Nincs hozzászólás

A kép illusztráció. Copyright: Reuters „Múlt hónapban én is ültem hetvenkét órát, hiába mondtam a rendőrnek, hogy

Még érdekelhet: